TARINAT LASIEN TAKANA

Maailman synty

Maailman synty -kuvitus saa inspiraationsa vanhoista suomalaisista luomistyyleistä, Kalevalan tarinasta maailman synnystä. Kuvitustyylin inspiraationa on perinteinen suomalainen ryijy- ja seinävaateperinne ja sen estetiikka.

Saana ja Olli

Saana ja Olli on suunnittelijapariskunta ja palkittu muotoiluyritys. Saana ja Olli suunnittelee omaa, Suomessa valmistettua tekstiilimallistoaan 100 % hamppukankaasta. Saana ja Ollin mallistoa myydään tällä hetkellä 12 maassa.
Pariskunta on voittanut mm. Muotogaalan Vuoden sisustustekstiili -palkinnon, valittu Suomalaisen Työn Liiton kummisuunnittelijoiksi sekä saanut Vuoden Ympäristöteko -kunniamaininnan. Kansainvälinen talouslehti Monocle valitsi heidät Top 25 Global Homeware -listalleen. Saana ja Olli on omien mallistojensa lisäksi tehnyt suunnitteluprojekteja useille kansainvälisille asiakkaille, mm. Liptonille, Dantolle, Isetanille, Novitalle, Amnesty Internationalille sekä Boråstapeterille. He ovat osallistuneet lukuisiin muotoiluprojekteihin eri mantereilla. Saana ja Ollille tärkeintä töissään ovat omaehtoisuus ja inhimillinen ote.